OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy   Omat asetuksetOmat asetukset   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Vastaa viestiin    ffp Foorumin päävalikko -> Tekniikka - Bensa
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Nodon
 

LähetäLähetetty: 2.1.2010 16:28    Viestin aihe: Audi A4 1.8T -04 lämmitin ongelmia

Onko kellään kokemuksia tälläsestä ongelmasta:

Puhallin ei puhalla lämmintä ilmaa sisälle autoon ennen kuin kierrokset on yli 2500. Auto lämpee normaali lämpöihin normaalisti, jäähdytin nestettä on riittävästi eikä mitään erikoisia ääniä mistään kuulu.

Tuli mieleen, että olisiko joku kiertovesipumppu rikki ja siksi ei tuu lämpöä ennen kuin moottorissa on enemmän kierroksia. Jos laittaa isommalle vaihteelle niin, että kierrokset tippuu alle 2000, lämpö laskee huomattavasti. Muuten kaikki toimii. Luulen ainakin ettei ihan normaalia ole tuon ikäisessä autossa, että vaatii noin paljon kierroksia puhaltaakseen lämpöä sisälle.
rele
 
audi a4 tdi 96 kw -02

LähetäLähetetty: 3.1.2010 21:13    Viestin aihe:

Vesipumpun siipi rikki/halki. Lienee muovia?
arik
 

LähetäLähetetty: 3.1.2010 21:24    Viestin aihe: A 4 1.8t

Mulla on auto 1.8t 2003 ja aivan samanlainen ongelma, ei tule lämpöä jos ajelee hissukseen kaupungissa.Koitin tutkia vikaa, vaihdoin nesteet entiset oli lähes kirkkaan punaiset siis ok, enkä löytäny erillistä kiertovesipumppua seuraavaksi purin hanskalokeron ja sieltä pääsi näkemään pienestä reijästä lämppärinkennon, aivan puhtaan näköinen.
Seuraavaksi löysin lämppärinkennolle meno ja paluu putket akun vierestä joista toinen kuuma ja toinen kylmä, siis vesi ei kierrä kennolla muuten kuin kierroksilla.
Minun mielestä vikana ei voi ollu muu kuin
1:kenno on todellakin tukossa
2: sinne jää ilmaa jota ei tahdo saada millään pois
3:Hihnanvaihdon yhteydessä on samalla vaihdettu vesipumppu joka on tarvikemallia ja alkuperäistä huomattavasti tehottomanpi.
Mulla hihna vaihdettu 180 tkm ja nyt on 231tkm.

Auto on ollu mulla vain pari tuhatta kilsaa joten ei aikaisempia talvikokemuksia.
Mites sun autossas tuo jakohihna ja vesipumppu, onko se vaihdettu merkkiliikkeessä?
Onkohan muilla vielä jotain ideoita vian ratkaisemiseksi?
Nodon
 

LähetäLähetetty: 6.1.2010 17:22    Viestin aihe:

Jotenkin tuntuu hassulta että vesipumpussa olisi vikaa kun auto on ollut tollanen koko talven eikä koskaan oo lämmöt noussu tai mitää muutakaan ongelmaa ole tämän lisäksi ollut. Mulla on aivan samanlainen, että vaan toinen putki on lämmin lämmittimelle menevistä jos ei oo kierroksia. Huoltamolla sanoivat että vesipumppu rikki ja kustannukset 550e kun vaihdetaan jakohihna ja vesipumppu. Ei tekisi mieli tollasta turhaan maksaa kun autolla ei ole ajettukaan vielä kuin 66tkm.. Tietääkö joku onko noissa jonkin näköistä kiertovesipumppua ja missä se voisi olla?
jusus
 
Audi A4 1.8TQ, VW Passat Variant 2.0 / GT G60 Syncro/ 1.6 CL, VW 1300, Opel Vectra 1.6i

LähetäLähetetty: 6.1.2010 22:05    Viestin aihe:

Tässäpä muutamia hajatelmia...
Jos moottorin lämmöt nousee normaalisti ja pysyvät normaalina vaihtelevissa ajo-olosuhteissa, niin en usko vian olevan vesipumpussa. Lämmityslaitteen putkista toisen putken tietysti tuleekin olla kylmä ja toisen kuuma, kuuma vesi menee kennolle, lämpö siirtyy kennolla vedestä kabiiniin syötettävään ilmaan, jonka jälkeen neste palaa kylmänä moottorille, eikö? Kannattaa varmaan tarkastaa vikadiaknostiikka, vika voi olla lämmityslaitteen sensoreissa (olettaen että kyseessä on automaatti-ilmastointi). Eihän vesiletkut ole puristuksissa tai muuten solmussa. Muistelen kuulleeni, että jäähdytys järjestelmän ilmaus voipi olla joskus kinkkistä, eli ilmat eivät tahdo tulla ulos lämppärin kennosta.
Nodon
 

LähetäLähetetty: 7.1.2010 9:06    Viestin aihe:

Tuo ilmaus taitaa olla seuraava vaihe tässä ongelman ratkaisussa. Tietty se viileämpi pitää olla mutta ei varmaa tyhjäkäynnillä pienellä puhalluksella pitäis olla ihan niinkuin lämmintä vettä ei yhtään olisi. Taidanpa koittaa tota ilmausta jos siellä nyt sitten olisi jossain kohtaa se ilmakupla joka estää veden kunnolla virtaamisen.

Vesipumpun ja jakohihnan vaihdon jätän kyllä väliin vaikka sitä neuvottiinkin huoltamolla.
Stemu
uusi tulokas


LähetäLähetetty: 9.1.2010 23:55    Viestin aihe: Lämppäri ongelma

Vastaava ongelma päällä Audi 1.8 T -04 ajettu 63000 km. Käikki asiantuntijat epäili vesipumppua. Tällä hetkellä naama auki ja vesipumppu oli käytännössä ehjä mutta siipipyörä mureni käteen. Vikaa ei löytynyt, mutta alkuperäinen ongelma on lähtöisin ilmauspropusta. Vesikierrossa on ilmeisesti ollut paljon ilmaa. Ilma vesikierrossa on tyyppi ongelma vanhemmissa audeissa.
Läppäriltä palaavassa lekussa on ilmaus reikä, hyödynnä tätä.
Nodon
 

LähetäLähetetty: 12.1.2010 22:59    Viestin aihe:

Joopa joo. Ilmattiin sitä joku kaks tuntia melkein ja ilmaa tuli aivan järjettömästi, systeemi imi runsaasti yli litran vettä. Ilmeisesti koko lämppärin kenno oli melkein ollut ilmaa täynnä. Helppoa ei ollut, mutta nyt lämppäri toimii! En löytänyt ilmausruuvia, mutta käytin vanhaa konstia hyväksi. Kokispullosta pohja pois ja sähköteippiä tiivistämään pullon suu ja sitten ylösalaisin paisuntasäiliöön pystyyn ja vettä täyteen. Sitten vaan auto käyntiin ja letkuja puristelemaan ja lämppärin vesiventtiilejä näpyttelee auki ja kiinni. Ilmaa tuli hyvin pois ja lopputulos oli halutun kaltainen.

Ja kiitos kaikille vastanneille!
arik
 

LähetäLähetetty: 13.1.2010 17:38    Viestin aihe:

No niin.Keula otettiin auki ja vesipumppu näytti olevan kunnossa, oli nimittäin metalliset siivet.Vika löytyikin termostaatista, termarin sisältä oli katkennut pienen pieni muoviohjari, se esti termostaattia kunnolla aukeamasta.
Nyt tulee lämpöa :)
williami
 
audi a4 b6 q, audi competition. vw golf tdi

LähetäLähetetty: 14.1.2010 9:49    Viestin aihe:

arik vaihdoitko termarin vai otittko vain tuon esteen pois, jos vaihdoit mitä makso ja mistä hommasit.
arik
 

LähetäLähetetty: 14.1.2010 21:15    Viestin aihe:

Vaihdoin tarvike termostaatin, oli ihan perkeleen kallis 133 e, on se niin hankalassa paikassa ettei viitti montaa kertaa tehdä samaa hommaa , kannattee laittaa uus.
Näytä edelliset viestit:   
Vastaa viestiin    ffp Foorumin päävalikko -> Tekniikka - Bensa Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa